Seniorelite

Informasjon om seniorturneringer uten handicap

Sandnes GK har veldig mange aktive, gode spillere som liker å spille uten handicap og denne siden gir informasjon om hvilke turneringer som passer for dem.

SENIOR LAG-NM 1. DIVISJON (NSG) går i år på Kongsvingers GK, 13.-14. august. Vi i Sandnes GK bruker onsdagsmedal som kvalifisering til tre av de fire plassene på laget. Den fjerde plassen blir avgjort ved amerikansk uttak i slutten av juni (info kommer). Sandnes vil også stille med et lag i 3. divisjon på hjemmebane. Det kreves medlemskap i NSG for å delta.

SENIOR NM (NGF) går på Losby GK, 25.-26. juni. Her er det de med laveste hcp som får delta. I år blir det tre herrealdersklasser og to damealdersklasser.

NSG UTTAKSTURNERINGER består av en hel rekke turneringer over hele landet der klassene 1-3 spiller uten hcp. Det er også Order of Merit med kvalifisering til landslagene og landsdelsfinalene. Vårspretten var en slik turnering der Sandnes’ Bjarne Haugen og Arild Ravndal hadde topplasseringer. NSG har også regionsmesterskap, men det er usikkert om Rogaland kommer til å arrangere dette i år. Det kreves medlemskap i NSG for å delta.

KRETSMESTERSKAPET I ROGALAND/Region Tour Rogaland, har i år innført premiering for seniorer og eldre seniorer både for herre og damer. Kretsmesterskapet i år blir arrangert av Sandnes GK, 9.-10. juli. Arrangementet blir veldig likt Klubbmesterskapet til Sandnes, med forsinket innkomst av lederballer og varmmat inkludert i prisen.

REGION TOUR ROGALAND har bortsett fra Kretsmesterskapet ikke seniorpremiering, men ca. 20-25 % av spillerne der er seniorer og ifjor vant 56-årige Bent Bærheim fra Sandnes, RTR Egersund.

ROGALANDGOLF 50+ arrangerer store turneringer på åtte forskjellige baner i Sør-Rogaland. En felles bruttoklasse og stableford for damer og herrer. En brutto- og åtte stablefordpremier. Order of Merit brutto.

SANDNESSENIORENES TIRSDAGSTURNERINGER har noen ganger bruttopremier.

Det kan søkes støttet til Norgesmesterskapene utenfor Rogaland gjennom seniorkomiteen. Se retningslinjer for turneringsrepresentasjon.

SeniorlagNM2015Vestfold_Guttene

Lag-NM 2015, Vestfold GK: Sandnes har nettopp rykket opp i øverste divisjon med hele 25 slag ned til neste lag. Sammenligner vi scoren til Sandnes GK med Oslo GK som vant 1. divisjon, ser vi at Sandnes var tre slag bedre. Oslo spilte på Kongsberg som har samme baneverdi/slope som Vestfold. Kaptein Arild Ravndal har skrevet denne lesverdige reiserapporten.

Mer informasjon om Seniorturneringer ut handicap kan fåes av
Edwin Rooyakkers, – tlf. 986 00 267
Arild Ravndal, – tlf. 928 82 083